Faciliteiten

Naast uw kamer of appartement kunt u van verschillende faciliteiten gebruik maken.


Activiteiten

Wij vinden een leuke en zinvolle dagbesteding voor onze bewoners heel belangrijk. Enthousiaste en geschoolde medewerkers zorgen voor een gevarieerd aanbod van activiteiten die aansluiten bij de wensen en beleving van de bewoners. De activiteiten zijn zowel individueel als in groepsverband.

In de huiskamers vinden kleinschalige activiteiten plaats zoals de krant lezen of een spelletje doen. In ieder huis worden ook grotere gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan bewegen op muziek, koersbal, schilderen, handwerken, koken en zingen. Ook worden er regelmatig grotere activiteiten georganiseerd zoals concerten, modeshows, zomer- en kerstmarkten. Ook gaan er wekelijks bewoners zwemmen. Door de diversiteit van activiteiten zijn er voor iedere bewoner passende activiteiten.

In Liemerije Zevenaar is een Dagactiviteitencentrum met een klusgroep, een moestuingroep, een creatieve groep en een bakgroep. De producten die gemaakt worden in het Dagactiviteitencentrum worden onder meer verkocht in het bewonerscafé, de winkel en de verschillende markten die Liemerije organiseert.

Voor sommige activiteiten of uitstapjes worden er kosten in rekening gebracht. 

Snoezelruimtes

Liemerije heeft verschillende snoezelruimtes. Een snoezelruimte is gericht op ontspanning en het prikkelen van zintuigen. In Liemerije Zevenaar, Meulenvelden in Didam, Droostaete in Duiven en De Meridiaan in Westervoort zijn snoezelbadkamers. De rustgevende omgeving, het licht en de geluiden zorgen ervoor dat bewoners in het warme water heerlijk kunnen ontspannen.

Kerkdiensten

In alle huizen van Liemerije worden kerk- en gebedsdiensten georganiseerd. Wilt u meer informatie over de kerk- en gebedsdiensten dan kunt u terecht bij de medewerkers.

Bewonerscafé

Het bewonerscafé van Liemerije Zevenaar is iedere dag geopend. U kunt er genieten van koffie, thee, frisdrank en alcoholische versnaperingen. Het café wordt door vrijwilligers gerund en de prijzen zijn laag. Het bewonerscafé van Liemerije Droostaete is een paar keer per week geopend. Hamerstaete in Westervoort kent het Theehuis dat drie keer per week geopend is.

Bibliotheek

Bewoners kunnen in de bibliotheken in Liemerije Zevenaar en Droostaete in Duiven boeken lenen. De bibliotheken hebben een grote collectie boeken in eigen beheer. Er zijn ook veel grootletterboeken voor wanneer het lezen wat moeizamer gaat.

Rolstoelbus

Bewoners kunnen gebruik maken van de rolstoelbus van Liemerije. De kosten van een rit bestaan uit een opstaptarief van €2,25 en een kilometerprijs van € 1,35 per kilometer. Vanaf 25 kilometer wordt een lager bedrag in rekening gebracht namelijk € 0.25 per kilometer. De medewerkers van de afdeling kunnen u vertellen hoe u de rolstoelbus kunt aanvragen, wanneer de rolstoelbus beschikbaar is en meer inzicht geven in de kosten.