Praktische zaken

Hieronder hebben we wat praktische zaken voor u op een rijtje gezet.


Kamer/appartement

Afhankelijk van waar u komt wonen, krijgt u de beschikking over een zit-slaapkamer of een appartement. In beide gevallen is er standaard een bed en een kast aanwezig. U kunt uw zit-slaapkamer met kleine meubels en schilderijen een persoonlijk tintje geven. Het appartement kunt u helemaal inrichten met uw eigen meubels.

Omdat het verblijf op revalidatieafdeling De Linde tijdelijk is, verzoeken we cliënten van De Linde om geen eigen meubels mee te nemen. Natuurlijk kunt u de kamer wel aankleden met kleine persoonlijke spullen.

Bezoek

Familie, vrienden en kennissen kunnen bij u langskomen wanneer het u uitkomt. Vanwege de verzorging in de ochtend adviseren we u wel om pas na 10 uur 's ochtends bezoek te ontvangen. U kunt uw bezoek in uw eigen kamer/appartement ontvangen of gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes. Uw naasten kunnen tegen een vastgestelde vergoeding mee-eten. Liemerije biedt in voorkomende gevallen ook de mogelijkheid om te blijven logeren op de kamer van de bewoner. Medewerkers op de afdeling kunnen hier meer over vertellen.

Maaltijden

Bij Liemerije wordt meestal tussen de middag warm gegeten. In de meeste huizen wordt de maaltijd kant- en klaar aangeleverd en opgewarmd in regenereerovens. U heeft altijd een aantal keuzemogelijkheden. In sommige huizen wordt door medewerkers en vrijwilligers zelf gekookt. Het ontbijt en het avondeten bestaat uit een broodmaaltijd. Uw partner of familieleden kunnen tegen een vastgestelde vergoeding mee-eten. Een broodmaaltijd kost € 3,25, een warme maaltijd € 6,40.
Medewerkers van de afdeling kunnen dit voor u regelen.


Kleding

U kunt uw kleding, tegen betaling, laten wassen door de firma Lips+. U kunt er ook voor kiezen om uw familie de was te laten doen. Meer informatie over de was vindt u onder het kopje kosten.

Tandarts/mondzorg

Liemerije vindt goede mondzorg heel belangrijk. Daarom werken we samen met VitaalDent. VitaalDent is gespecialiseerd in het verlenen van mondzorg aan mensen die niet of moeilijk zelf naar een tandarts of mondhygiëniste kunnen. De mondhygiënist, tandarts en protheticus bezoeken bewoners op hun kamer. Eventuele behandelingen zoals het verwijderen van aanslag, tandsteen en tandplak worden ook op de kamer uitgevoerd. Wij zijn  van mening dat de werkwijze van VitaalDent goed aansluit bij de visie van Liemerije. In de folder van VitaalDent leest u meer over mondzorg.

Veiligheid bij Liemerije

Liemerije heeft verschillende maatregelen genomen om een veilige leefomgeving te creëren. Calamiteiten zijn helaas nooit helemaal uit te sluiten. Bij brand en andere calamiteiten nemen woonbegeleiders de leiding om u in veiligheid te brengen. Al onze woonbegeleiders zijn opgeleid tot bedrijfshulpverlener en weten wat ze moeten doen. Wat u als bewoner of naaste kunt bijdragen aan een veilige leefomgeving leest u in de folder Veiligheid binnen Liemerije.

Alarmering

Naast uw bed is een alarmbel die u kunt gebruiken om een medewerker te roepen. Ook in de huiskamers en sanitaire ruimtes zijn alarmbellen.

Roken

In de huizen van Liemerije mag in principe niet gerookt worden, met uitzondering van de aangewezen rookruimtes. Uitgangspunt is altijd dat het roken geen (brand) gevaar mag opleveren en dat mede bewoners en medewerkers er geen hinder van ondervinden.

Huisdieren

In overleg is het mogelijk om kleine huisdieren mee te nemen. Als u dit graag wilt, kunt u contact opnemen met de afdeling waar u gaat wonen.

Post

U kunt uw post, duidelijk voorzien van uw naam, laten opsturen naar de afdeling waar u woont. De adressen van de verschillende huizen van Liemerije vindt u hier.

Kapper

Natuurlijk kunt u naar uw vertrouwde kapper blijven gaan. Maar in verschillende huizen komen ook regelmatig thuiskappers. Als u hier meer over wilt weten, kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling.

Schoonheidssalon

In de verschillende huizen zijn contacten met gediplomeerde schoonheidsspecialisten die bij u thuis komen. Hun telefoonnummers zijn bekend bij medewerkers van de afdeling.

Mist u iets of wilt u meer informatie? U kunt altijd contact opnemen met de receptie van Liemerije info@liemerije.nl of 088-0441999