Coronamaatregelen en feestdagen

Het jaar 2021 loopt ten einde en de feestdagen staan voor de deur. Helaas zijn we dit najaar opnieuw geconfronteerd met een golf van nieuwe coronabesmettingen. Sinds zondag 19 december is er zelfs opnieuw sprake van een harde lockdown. Dit betekent dat we ook binnen Liemerije de coronamaatregelen moeten aanscherpen, hoe jammer we dit ook vinden. Zeker in deze tijd van het jaar.

Uw naaste bezoeken of mee naar huis nemen?
Wilt u als familie uw naaste mee naar huis nemen, dan is ons dringende advies om ook thuis de landelijke regels na te leven. Houd 1,5 meter afstand en ontvang maximaal 2 bezoekers per dag. Tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling mogen dat er 4 zijn. Verder is het landelijke advies om voorafgaand aan een bezoek aan kwetsbare ouderen een zelftest te doen en extra voorzichtig te zijn bij contacten met jonge kinderen (tot en met 12 jaar).

Kerstactiviteiten op de afdelingen
Natuurlijk doen onze zorgmedewerkers er alles aan om het de komende weken zo gezellig en feestelijk mogelijk te laten zijn op de afdelingen. We organiseren op diverse afdelingen kleinschalige activiteiten. 

Coronamaatregelen Liemerije
Hieronder zetten we de coronamaatregelen binnen Liemerije nog even op een rij. 

Basisregels

 • Ontsmet uw handen bij binnenkomst en vertrek.
 • Schud geen handen en nies in uw elleboog.
 • Heeft u klachten die passen bij corona? Blijf dan thuis en laat u testen.

 

Mondkapje

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst. Er liggen mondkapjes van Liemerije bij de ingang van elke locatie die u kunt gebruiken.
 • Het dragen van een eigen mondkapje is niet toegestaan.
 • Het mondkapje mag af wanneer u op 1,5 meter afstand van elkaar zit.
 • We verzoeken u dringend om ook op de kamer/in het appartement van uw naaste een mondkapje op te houden en alleen als u 1,5 meter afstand houdt eventueel het mondkapje af te doen.

 

1,5 meter afstand

 • Houd 1,5 meter afstand tot uw naaste, zorgmedewerkers en vrijwilligers.
 • Kunt u geen 1,5 meter afstand houden? Draag dan een mondkapje.

 

Beperking bezoek

 • Per dag mogen er maximaal 2 bezoekers langskomen. Uitzondering hierop zijn de kerstdagen (24, 25 en 26 december) en de jaarwisseling (31 dec tot 1 jan 05.00 u). Op die dagen mag u maximaal 4 personen ontvangen (ouder dan 12 jaar).
 • We stellen geen beperking aan het aantal bezoekers in de stervensfase van een bewoner of bij het opbaren van een overleden bewoner. Wel vragen we iedereen om de anderhalve meter regel in acht te nemen.
 • Wanneer een bewoner is overleden aan COVID-19, gelden er andere regels. Indien aan de orde, informeren wij u hierover.
 • Bezoekers mogen in deze tijd helaas niet in de huiskamers zitten. Natuurlijk bent u welkom om een kopje koffie of thee te halen. Maar we verzoeken u om daarna weer naar de kamer of het appartement van uw naaste te gaan. Dit geldt ook als u (tijdens de feestdagen) wilt komen eten met uw naaste.

 

Activiteiten

 • Liemerije vindt het welzijn van bewoners belangrijk. We laten indien mogelijk - en rekening houdend met de geldende coronarichtlijnen - activiteiten zoveel mogelijk doorgaan. 
 • Het bewonerscafé van de locatie Zevenaar gaat om 17.00 uur dicht.


Bij een corona-uitbraak of -verdenking op een afdeling, gelden er andere regels. Als dat aan de orde is op de afdeling van uw naaste, informeren wij u hierover.

Heeft u vragen over de coronamaatregelen?

We begrijpen dat de coronamaatregelen impact hebben. Alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat bewoners zo min mogelijk aan het virus worden blootgesteld en dat medewerkers de zorg kunnen blijven bieden. Heeft u nog vragen over de genoemde coronamaatregelen? Neem dan gerust contact op met uw eerste aanspreekpunt op de afdeling.