Liemerije ontwikkelt nieuw centrum voor geriatrische revalidatie- en herstelzorg

Vanaf eind 2023 krijgt Liemerije een nieuw en uiterst modern centrum voor (kortdurende) geriatrische revalidatie- en herstelzorg. Het centrum komt in een bestaand, leegstaand gebouw, gelegen naast de huidige locatie van Liemerije in Zevenaar. Dit gebouw wordt de komende anderhalf jaar volledig gerenoveerd en gemoderniseerd.

Het moderne en kwalitatief hoogwaardig centrum voor geriatrische revalidatie- en herstelzorg is bedoeld voor cliënten die kortdurend zorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een botbreuk, een nieuwe knie of heup of een beroerte. Cliënten kunnen vanaf eind 2023 terecht in een van de 71 luxe kamers met eigen sanitair en grotendeels voorzien van een tilliftsysteem. Met het nieuwe centrum verdubbelt Liemerije haar geriatrische revalidatie- en herstelzorg.

Joris de Jong (voorzitter Raad van Bestuur Liemerije): “We zijn erg blij met deze uitbreidingsmogelijkheid. Het centrum wordt uniek in de regio De Liemers. Niet alleen omdat we er kwalitatief hoogwaardige (revalidatie)zorg kunnen leveren, maar ook omdat cliënten uit de regio dan vaker dichter bij huis terecht kunnen. Op dit moment moeten cliënten waarvoor we bij Liemerije geen plaats meer hebben regelmatig uitwijken naar centra in Arnhem of Doetinchem. Dat is straks gelukkig verleden tijd. Naar verwachting hebben we dan voldoende capaciteit om aan de vraag uit de regio te voldoen.”

Liemerije
Liemerije is de grootste zorgorganisatie voor ouderen in de regio De Liemers. Verdeeld over 7 locaties wonen er ruim 500 ouderen met dementie (psychogeriatrie) en/of lichamelijke problemen (somatiek), psychiatrische problemen (gerontopsychiatrie) en ouderen met de ziekte van Parkinson. Zij krijgen bij Liemerije de meest mensgerichte zorg. Daarnaast biedt Liemerije dagbesteding voor ouderen die nog steeds thuis wonen maar wel één of meer dagen in de week extra zorg of begeleiding nodig hebben. In Zevenaar heeft Liemerije bovendien een hospice voor terminaal zieke cliënten.