Heukelumshof in Pannerden

In het huiselijke Heukelumshof in Pannerden kunnen bewoners blijven doen wat ze gewend waren.

Alleen dan in een beschermde en veilige omgeving en met hulp en zorg die nodig is. Medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden zorgen er samen voor dat het gewone leven zoveel mogelijk doorgaat. 

U vindt Heukelumshof  in Woonservicecentrum Pannerden. Er wonen veertien ouderen met dementie en twintig ouderen met lichamelijke problemen. Daarnaast biedt Heukelumshof ook dagbehandeling en de mogelijkheid tot logeren en vakantieopvang.

Kleinschalig wonen

De kleinschalige, sfeervolle en gesloten afdeling voor ouderen met dementie bestaat uit twee huiskamers. Iedere bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer. Maar net als thuis vindt het dagelijks leven vooral plaats aan de keukentafel of in de huiskamer. Gezellig samen eten, een gezelschapsspel doen of samen de krant lezen dragen bij aan de huiselijke sfeer in Heukelumshof. Bij zonnig weer gaan we vaak naar buiten en brengen we veel tijd door op het gezellige terras of in de mooie kloostertuin.

Daarnaast is er een kleine huiselijke afdeling voor ouderen met lichamelijke problemen. Hier delen zes bewoners een gezamenlijke huiskamer. Daarnaast hebben ze een eigen zit-slaapkamer.

Appartementen

Voor ouderen met lichamelijke problemen heeft Heukelumshof verschillende appartementen. De appartementen bestaan uit een entree, berging, bezoekerstoilet, ruime woonkamer, open keuken, badkamer met toilet en veelal een balkon. De bewoners van de appartementen kunnen kiezen of ze de maaltijden in het appartement of in de gezamenlijk huiskamer willen eten.

Echtparen

De appartementen zijn zeer geschikt voor echtparen. In Heukelumshof kunnen echtparen waarvan één zorg nodig heeft samen blijven wonen. Om in aanmerking te komen voor een appartement heeft één van het echtpaar een indicatie (ZZP 5 of ZZP 6) nodig. Mocht degene met indicatie komen te overlijden dan kan de partner zonder indicatie in het appartement blijven wonen. Het appartement wordt dan gehuurd van Vryleve

Heukelumshof, Schoolstraat 41, 6911 AX in Pannerden, 088-0441200

Meer weten over Heukelumshof? Bekijk dan deze sfeerfilm.  

Foto's — Liemerije