Burgemeester Zevenaar op bezoek bij Hospice De Hazelaar

Burgemeester Lucien van Riswijk van Zevenaar was vanochtend te gast bij ons hospice.

De burgemeester heeft bij zijn aantreden raadsleden gevraagd om hem mee te nemen naar een plek waar je normaal gesproken niet komt. CDA-raadslid Henk Visser stelde voor om naar De Hazelaar te gaan. Vanochtend was het zover.

In de huiskamer van De Hazelaar spraken ze - onder het genot van een kopje koffie -  met cliënten van De Hazelaar. Daarna volgde een rondleiding over de afdeling. De burgemeester was onder de indruk van de warmte en gastvrijheid  op De Hazelaar.  ,,Je voelt je hier meteen welkom en het is mooi om te zien hoe medewerkers en vrijwilligers in het hospice hier samen voor zorgen. ” Visser was verrast door de rust in het hospice. ,,In een ziekenhuis lopen er altijd mensen heen en weer. Hier is het rustig. “

De cliënten gingen graag met de burgemeester in gesprek. ,,Hij was heel geïnteresseerd. Het is een aardige man.”

Tijdens de rondleiding heeft woonbegeleider Jolanda van der Puyl ook verteld over het duobed dat binnenkort met behulp van een gift kan worden aangeschaft . ,,Die betrokkenheid van bedrijven en individuen is mooi en nodig om palliatieve zorg op hoog niveau aan te kunnen blijven bieden", aldus de burgemeester.