Cursus voor mensen met dementie en hun mantelzorger

Liemerije organiseert in het najaar opnieuw de cursus Mijn brein laat me in de steek…..En nu? De cursus is bedoeld voor mensen die recent de diagnose dementie of MCI (Mild Cognitive Impairment) hebben gekregen en hun mantelzorger. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Iedere bijeenkomst bestaat uit een theoriegedeelte en een beweeggroep.

Eerdere deelnemers zijn positief over de cursus. ,,Een waardevolle cursus, goed om met gelijkgestemden te praten over actuele onderwerpen”, aldus één van de deelnemers. ,,Het sporten is leuk en ontspannend”, zo vindt iemand anders.

In beweging komen en blijven is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uit onderzoek blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven verbeterd en het ziekteproces iets kan vertragen. De hersenen worden geprikkeld en er vindt een betere doorbloeding plaats, daardoor verbetert het denkvermogen. Door het opbouwen van conditie en kracht verlopen alledaagse activiteiten makkelijker. De beweeggroep wordt door een bewegingsagoog begeleidt en daagt de deelnemers op een leuke en afwisselende manier uit.

Het theoriegedeelte wordt geleid door de verschillende therapeuten van Liemerije. Zo krijgen de deelnemers van de ergotherapeut advies over een fijne daginvuling en geeft de logopedist tips over communicatie. De overige onderwerpen worden in overleg met de deelnemers bepaald.

Er is ook veel aandacht voor de mantelzorger. Uit de eerdere cursus blijkt dat het lotgenotencontact erg gewaardeerd wordt.

De cursusdate zijn 26 oktober, 2 november, 16 november, 23 november, 30 november en 7 december. Alle bijeenkomsten zijn op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur. De bijeenkomsten worden gehouden bij Liemerije Droostaete, Fuutstraat 52 in Duiven. Aanmelden kan via het inschrijfformulier of telefonisch via 088-0441999.

Meer informatie over deze cursus vindt u op deze flyer of bekijken het filmpje op youtube.