Feestelijke afsluiting Diabetes Challenge

Dertien bewoners van Liemerije Zevenaar hebben twintig weken lang iedere week gewandeld. De wandelingen gingen steeds iets makkelijker en steeds iets verder. Maar gezellig was het altijd.


De bewoners van De Eik, De Iep en De Beuk wandelden in het kader van de Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. De challenge was oorspronkelijk bedoeld om mensen met diabetes te stimuleren om te wandelen om zo kwaliteit van leven te verbeteren. 

Vandaag was de feestelijke afsluiting van het project. Na de laatste wandeling kregen de deelnemers uit handen van Mariëlle Durieux van de Bas van de Goor foundation een medaille uitgereikt. Met dank aan de sponsoren Bakkerij Godschalk en Baltus Bloemen is de uitdaging afgesloten met een feestelijke bijeenkomst met koffie met taart en kregen de bewoners een mooie roos uitgereikt.

,,Het was iedere keer super gezellig”, vertelt bewegingsagoog Esmee van de Klundert van Liemerije. Iedere week wandelde ze met bewoners van De Eik en De Iep buiten. De bewoners van De Beuk wandelden vooral binnen onder begeleiding van Esmee. ,,En we hebben gezien dat bewegen met regelmaat echt werkt. We begonnen 20 weken geleden met een klein rondje en wat rustpauzes. Op het laatst liepen we een rondje van 2 kilometer zonder echte pauze.”

Mooie sportieve resultaten dus. ,,Maar de meeste bewoners vonden het sociale aspect van het wandelen het allerleukste. Het was gewoon erg gezellig.” Esmee wil graag de vijf vrijwilligers die meegewandeld hebben bedanken. ,,Dankzij hen hebben we iedere week kunnen wandelen en was het iedere keer weer gezellig.”

Volgend jaar weer? ,,Volgend jaar willen we met een nog grotere groep mee doen. Het was echt een geslaagde challenge.”