,,Fijn dat ik hier lekker actief bezig kan zijn”

De 85-jarige Frits Pouwels gaat al 15 jaar naar Dagbesteding Meulenvelden in Didam. Als tussen half tien en tien uur de andere bezoekers binnen druppelen, is hij er al een tijdje.


Vier dagen in de week stapt hij rond negen uur op zijn scootmobiel om naar de dagbesteding te gaan. Meestal is hij er eerder dan de medewerkers en zet alvast koffie en thee.

Pouwels houdt er niet van om stil op zijn stoel te zitten. Toen hij 15 jaar geleden werd getroffen door een hersenbloeding en de gevolgen daarvan, besloot hij al snel om naar de dagbesteding te gaan. ,,Hele dagen thuis zitten was niets voor mij. En mijn vrouw vond het ook fijn dat hier naartoe ging”, zo vertelt hij met een glimlach.

Dagbesteding Meulenvelden is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen en merken dat hun sociale contacten afnemen door een lichamelijke beperking of geheugen problemen. De dagbesteding biedt structuur en gezelligheid en eventuele mantelzorgers hebben wat tijd voor zichzelf.

,,Ik vind het prettig dat ik hier lekker actief bezig kan zijn”, vertelt Pouwels. Naast lekker buiten zijn, met een fanatiek groepje jokeren en jeu de boulen houdt Pouwels de bestellingen in de gaten, zet hij de stoelen voor de gym klaar en helpt hij de medewerkers graag. ,,Dat is in al die jaren zo gegroeid. We kunnen niet meer zonder de heer Pouwels”, lacht Lianne Hueskes. ,,Je leert elkaar zo goed kennen in al die jaren.”

De activiteiten worden aangepast aan de wensen van de bezoekers. ,,We maken veel gebruik van de duofiets en gaan op vrijdag vaak naar de markt. We hebben gezamenlijke activiteiten maar bezoekers kunnen ook gewoon hun eigen gang gaan”, aldus Hueskes.

Tussen de middag genieten de bezoekers gezamenlijk van een vers gekookte maaltijd. Vandaag staat er stamppot spitskool met spekjes en een spek lapje op het menu. ,,Heerlijk, we hebben een hele goede kok”, zo vertelt Pouwels terwijl hij zijn duim opsteekt. Nieuwsgierig naar de warme maaltijd, de sfeer of de activiteiten op de dagbesteding? Kom gewoon eens vrijblijvend langs.

Naast dagbesteding Meulenvelden, biedt Liemerije ook dagbehandeling aan in Duiven en Zevenaar. Kijk voor meer informatie op de website of bel 088-0441999.