Herdenkingsbijeenkomst De Meridiaan

Al jaren staan medewerkers, familieleden en vrijwilligers van De Meridiaan in januari stil bij de mensen die het afgelopen jaar overleden zijn.

Medewerkers lezen gedichten voor en spreken warme woorden. Dit alles wordt muzikaal sfeervol omlijst door het koor Sint-Caecilia Babberich. De namen van alle overleden bewoners worden voorgelezen waarna  aanwezige familie of medewerkers een kaars aansteken. Craniosacraaltherapeut Janneke zong loepzuiver het Ave Maria. De bijeenkomst werd afgesloten met een uitdelen van witte rozen.

Familieleden waarderen de herdenkingsbijeenkomst. ,,Het is voor familie, medewerkers en vrijwilligers een hele waardevolle avond. De vrouw van een oud bewoners van De Meridiaan heeft mij gezegd dat we hier nooit mee mogen stoppen” , aldus woonbegeleider Carla ter Dorsthorst.

,,Ik ben wederom zeer geraakt door de betrokkenheid van medewerkers met de bewoners, hun familie en met elkaar. Ik vond het heel bijzonder om samen nog een keer stil te staan bij de mensen die er niet meer zijn. Het is goed in De Meridiaan”, aldus een van de familieleden.

Ook op andere locaties van Liemerije worden herdenkingsbijeenkomsten gehouden.