Liemerije Meulenvelden wordt partner van Lang Leve Kunst en Naoberschap

Liemerije Meulenvelden in Didam sluit zich aan bij het ouderenprogramma Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort in Doetinchem. Met dit kunstprogramma worden culturele activiteiten voor en met ouderen georganiseerd.


De activiteiten zijn altijd samen met vrijwilligers (naobers), zoals amateurkunstenaars, familie, mantelzorgers of jongeren. Professionele kunstenaars ondersteunen de vrijwilligers. Samen mooie momenten beleven, daar draait het om.

,,Dit programma gericht op aandacht voor het welzijn van mensen, sluit goed aan op de visie van Liemerije. De activiteiten brengen sfeervolle momenten in huiselijke kring en door de kleinschaligheid is er veel individuele aandacht voor mensen,” aldus Harold Koerntjes, teamleider van Liemerije Meulenvelden in Didam. Het partnerschap start 1 januari 2018.

Meulenvelden biedt verschillende vormen van ouderenzorg onder één dak; van dagbesteding, zelfstandige appartementen tot beschermd wonen. Meulenvelden bestaat uit de gebouwen Waverlo en Tesma. De gebouwen bieden woonruimte aan ouderen met lichamelijke problemen en ouderen met dementie. Meulenvelden kenmerkt zich door een huiselijke gemoedelijke sfeer waarin bewoners zich doorgaans snel thuis voelen.

Kunstzinnig naoberschap
Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap bevordert cultuurparticipatie van ouderen door culturele activiteiten in de directe omgeving van en mét ouderen te organiseren. De Gruitpoort in Doetinchem is initiatiefnemer van dit project. De kracht van het programma is de rol die vrijwilligers er in spelen. Zij worden op hun passie voor kunst aangesproken, krijgen coaching van professionals en delen vervolgens hun passie met anderen. Het programma is één van de 8 landelijke voorbeeldprogramma’s