Liemerije opent eigen teststraat met sneltesten voor medewerkers

Liemerije opent vandaag in Zevenaar een eigen teststraat met sneltesten voor zorgmedewerkers. De testen die Liemerije gaat gebruiken zijn SARS-CoV-2 antigeentesten.

,,Op deze manier kunnen we voorkomen dat er een tekort aan personeel ontstaat omdat medewerkers lang op de testuitslag moeten wachten. De eigen teststraat helpt ons om de continuïteit van de zorg te kunnen garanderen”, aldus bestuurder Joris de Jong van Liemerije.

De sneltesten zijn bedoeld voor zorgmedewerkers die binnen 48 uur moeten werken en klachten vertonen die kunnen duiden op corona. Zorgmedewerker die niet binnen 48 uur een dienst hebben kunnen gewoon een afspraak maken via de GGD. Dat geldt ook voor medewerkers van Liemerije die niet in de zorg werken. De testlocatie bevindt zich op het parkeerterrein van Liemerije Zevenaar. De testen worden afgenomen door coördinerend verpleegkundigen van Liemerije. Het resultaat van de test is binnen een half uur bekend. ,,Medewerkers zijn vaak nog onderweg naar huis als ze al gebeld worden met de uitslag.”

De Jong is trots op de teststraat. ,,Ik ben blij dat we dit onze medewerkers kunnen bieden in deze zware tijden. Het is belangrijk dat negatief geteste medewerkers weer snel aan het werk kunnen. Alleen met z’n allen kunnen we bewoners en cliënten de best mogelijk zorg bieden.” Daarnaast is het ook erg belangrijk om zo snel mogelijk te weten als een medewerker positief is getest. ,,We starten dan snel met een bron- en contactonderzoek om zo verdere verspreiding zo goed mogelijk in te dammen.”

Medewerkers van Liemerije zijn blij dat ze snel getest kunnen worden. ,,Medewerkers willen het virus absoluut niet overdragen aan bewoners of collega’s. Ze voelen zich heel verantwoordelijk voor de gezondheid van de bewoners en willen het virus niet in huis brengen. Juist daarom is het belangrijk dat ze snel getest kunnen worden.”

De sneltesten worden nog niet ingezet voor bewoners en cliënten van Liemerije. ,,Voor het testen van bewoners en cliënten werken we samen met Ziekenhuis Rijnstate en dat loopt op dit moment goed”, weet De Jong.