Nog één keer het gras van de golfbaan ruiken

Mevrouw Cloo, bewoonster van Liemerije Meulenvelden in Didam, had één wens. Ze wilde graag nog één keer het gras van de golfbaan ruiken.


Vroeger was ze samen met haar man regelmatig te vinden op golfbanen in België en Tilburg. Maar door haar fysieke beperking kan ze niet meer zelf naar de golfbaan of golfen.

Toen Harold Koerntjes, teamleider en  fervent golfer, haar wens hoorde beloofde hij mevrouw Cloo dat hij zou proberen om haar een keer mee te nemen als hij ging golfen. Op 10 augustus was het zo ver en gingen ze samen naar de Keppelse Golfclub. Daar heeft mevrouw Cloo samen met iemand van het bestuur, op de baan rond gereden terwijl Harold Koerntjes een aantal holes speelde. Het gras was door de droogte niet zo groen, maar ze heeft het wel kunnen ruiken. Ze sprak steeds uit hoe mooi ze het wel vond. Zeker toen er ook nog een haas door de baan liep.

Na 7 holes gespeeld te hebben, hebben ze samen nog wat gegeten en gedronken in het clubhuis. Mevrouw Cloo kijkt voldaan terug op de middag op de golfbaan. “Als ik vanavond in bed deze dag nog eens overdenk dan moet ik zeker huilen. Van verdriet omdat ik me realiseer dat ik nooit meer zelf kan golfen maar zeker ook van de mooie herinnering.”

Ook De Gelderlander heeft aandacht besteed aan deze bijzondere middag:

Gelderlander golfbaan