Parkinson Café Zevenaar viert vijf-jarig bestaan

Op dinsdag 13 maart aanstaande viert Parkinson Café Zevenaar alweer haar 5-jarig bestaan. In die vijf jaar zijn er maar liefst 25 bijeenkomsten georganiseerd waar gemiddeld 35 bezoekers op af kwamen.


Hieruit blijkt dat er veel behoefte is aan een plek waar mensen met Parkinson en hun mantelzorger in een informele sfeer informatie en ervaringen kunnen uitwisselen. Er zijn ook altijd een aantal behandelaren van het ParkinsonNet aanwezig zodat bezoekers laagdrempelig vragen kunnen stellen over een specifieke hulpvraag.

Iedere bijeenkomst staat er een andere thema centraal. Een populair onderwerp is “Parkinson heb je samen.” Mensen met Parkinson en hun mantelzorgers delen afzonderlijk van elkaar in kleine groepjes hoe het is om de ziekte te hebben of hoe het is om partner te zijn van iemand met Parkinson. ,,Mensen ervaren het als heel prettig om eens zonder hun  partner met anderen te delen wat je denkt, vindt, voelt en beleeft met betrekking tot de ziekte”, aldus coördinator Ariane van den Berg van Parkinson Café Zevenaar.

Bezoekers van het café roemen de saamhorigheid en het lotgenotencontact. ,,Je voelt je echt welkom door het hartelijke ontvangst door de vrijwilligers. Dat mag ook weleens gezegd worden”, aldus Wilma Gerrist die samen met  haar man Arnold op één na alle Cafés bezocht. En inmiddels heeft ze via het Parkinson Café goed contact met twee andere mantelzorgers. ,,We spreken regelmatig af om bij te praten en ons hart te luchten.”

Op 13 maart 2018 is er van 14 tot 16 uur een feestelijke jubileumviering in de Hooge Bongert in Zevenaar. De bezoekers worden met dank aan Bakkerij Koenen, Tuincentrum Groenrijk en Partycentrum Staring verwend. Er wordt een diapresentatie vertoond van vijf jaar Parkinson Café en er is een korte workshop zingen.  ,,Voor iedereen is zingen goed en zeker voor mensen met Parkinson. Misschien komt er zelfs wel een koor uit voort!

We hopen dat iedereen die ooit ons Café bezocht het feestje met ons mee komt vieren. Natuurlijk zijn ook  nieuwe bezoekers van harte welkom! Aanmelden kan via info@liemerije.nl of telefonisch 088 0441999