Vrijwilliger Mieke Seegers: 'Ik zit hier echt op mijn plek'

,,Ik doe het voor de glimlach op het gezicht van de mensen.” Mieke Seegers (74 jaar) is al zeven jaar vrijwilliger bij afdeling Diemzicht van Liemerije Meulenvelden in Didam.

Ze kwam als vrijwilliger binnen om te solokaarten met de bewoners. Tegenwoordig is ze iedere donderdagochtend in Diemzicht en daar haalt ze veel voldoening uit.

Diemzicht is een kleinschalige huiselijke woonafdeling voor ouderen met dementie. Mieke helpt bij het ontbijt en verzorgt daarna de koffie. ,,Daarna ga ik met de bewoners een spelletje doen en als het mooi weer is ga ik graag met ze wandelen.”  Meulenvelden ligt middenin het dorp; dichtbij de winkels, de markthal en het park. ,,Ik ga het liefst met de bewoners naar het park in maar als ze richting de winkels willen, doe ik dat ook. Zij mogen het zeggen.”

Met haar vrijwilligerswerk is een lang gekoesterde wens uitgekomen. ,,Ik wilde altijd al in de zorg werken maar dat mocht niet van mijn ouders omdat ik dan een heel eind alleen moest fietsen.” Volgens haar dochter zit ze nu eindelijk op de plek waar ze altijd al had willen zijn. ,,En daar heeft ze helemaal gelijk in. Ik vind het heerlijk om mensen tot rust te brengen of om met een spelletje of een gesprek een glimlach op hun gezicht te toveren.”

Bij Liemerije werken ongeveer 600 vrijwilligers. Ze dragen dagelijks bij aan een zinvolle en plezierige dagbesteding van de bewoners. Ze helpen bijvoorbeeld bij huiselijke activiteiten in de huiskamers, maken een fietstocht met bewoners, helpen bij het recreatieprogramma, begeleiden bewoners naar activiteiten, zingen en gaan mee met uitstapjes.

Mieke geeft het liefst zoveel mogelijk bewoners extra persoonlijke aandacht. ,,Ik ga liever met meerdere bewoners wat korter naar buiten dan met een bewoner langer.” En dat wordt gewaardeerd door de bewoners. Onlangs nog kreeg ze een dikke knuffel van een bewoner omdat ie haar zo gemist had en de glimlach van de bewoners als ze ’s ochtends binnenkomt is onbetaalbaar. ,,Het is fijn om op die manier waardering te krijgen voor je werk. Zolang ik kan lopen, blijf ik komen. Ik zit hier echt op mijn plek.” 

Ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op met de receptie van Liemerije op 088-0441999 of stuur een mail naar info@liemerije.nl Voor de actuele vacatures kunt u kijken op onze website https://www.liemerije.nl/werken-bij/vrijwilligerswerk