Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten zijn dé specialist in bewegen. Ze hebben zich verdiept in de ouder wordende mens en kennen de specifieke problemen.


Een boodschap halen, een zakdoek van de grond oprapen, een kopje uit de kast pakken, lopen, bukken en reiken. U denkt er eigenlijk niet bij na. Totdat het niet meer zo gemakkelijk gaat. De problemen kunnen ontstaan door overbelasting en slijtage van het ouder wordende lichaam of zijn het gevolg van een ziekte zoals dementie, MS of een hersenaandoening.

Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Ze zijn gespecialiseerd in de behandeling van neurologische aandoeningen (o.a. beroerte, dementie, MS en Parkinson) en orthopedische problemen (o.a. na een breuk, knie- en heupprothesen en amputaties). Er is ook aandacht voor valpreventie en zorgvragen rondom de ouder wordende mens in het algemeen.

Behandelplan

Bij het opstellen van een behandelplan kijkt de fysiotherapeut samen met u naar uw klachten, uw wensen en mogelijkheden. Met adviezen en oefeningen zorgen ze er voor dat u weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Afhankelijk van het behandeldoel vindt de behandeling plaats in de oefenruimtes van het Advies- en Behandelcentrum of komt de fysiotherapeut bij u thuis.

Behandeling

De fysiotherapeuten hebben in Zevenaar en Duiven verschillende oefenruimtes tot hun beschikking.  Alle ruimtes zijn zo ingedeeld dat we u zo goed mogelijk kunnen behandelen en dat u zo prettig mogelijk kunt oefenen. Wij hebben verschillende oefenmaterialen en apparaten die speciaal voor ouderen ontworpen zijn. Zo wordt trainen voor u efficiënt en leuk.

In de oefenzalen worden ook behandelingen in groepsverband verzorgd. Ook dan traint u onder professionele begeleiding.

Meer informatie

Wij behandelen op verwijzing van de huisarts, specialist ouderengeneeskunde of specialist. De eerste 20 behandelingen komen voor rekening van de cliënt zelf. Bij een aanvullende verzekering kan de behandeling eventueel (deels) vergoed worden. Na de 20ste behandeling komt de behandeling van bepaalde ziektebeelden in aanmerking voor vergoeding vanuit het basispakket.

Voor meer informatie over fysiotherapie kunt u contact opnemen met het Servicepunt van Liemerije op telefoonnummer 088-044 1999 of mail naar info@liemerije.nl of download de folder fysiotherapie.

Wilt u weten welke fysiotherapeuten bij Liemerije werken? Kijk dan eens op de pagina Behandelaars Advies- en Behandelcentrum.