Dagbehandeling

Ook wanneer u zorg nodig heeft, blijft u het liefst zo lang mogelijk in uw eigen omgeving. De dagbehandeling van Liemerije kan u hierbij helpen.


Dagbehandeling is bedoeld voor ouderen die nog steeds thuis wonen maar wel één of meer dagen in de week extra zorg of begeleiding nodig hebben. Op de dagen dat u naar de dagbehandeling gaat, wordt uw mantelzorger ontlast.

Naast gezelligheid, ontspanning en een zinvolle daginvulling in een huiselijke omgeving krijgt u begeleiding en behandeling op maat. Samen met medewerkers van de afdeling en de specialist ouderengeneeskunde bepaalt u uw doelen voor de behandeling.

Behandeling door paramedici

De behandeling door de paramedici en de verschillende activiteiten zijn er allemaal op gericht om uw zelfredzaamheid te vergroten. Paramedici (diëtist, fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker en algemeen geestelijk verzorger) helpen u bijvoorbeeld uw conditie te verbeteren, beter te lopen of om te gaan met uw beperkingen.

De Anemoon

Dagbehandeling De Anemoon in Droostaete in Duiven is bedoeld voor ouderen met (beginnende) dementie. Het is een huiselijke afdeling met een gezellige en ontspannen sfeer. Een duidelijke dagindeling en heldere structuur zorgen er voor dat bezoekers zich veilig voelen. Individuele activiteiten worden afgewisseld met rustmomenten.

De Plataan

Dagbehandeling De Plataan in Zevenaar is speciaal bedoeld voor cliënten die moeten revalideren en/of lichamelijke problemen hebben. Medewerkers van De Plataan, paramedici en de specialist ouderengeneeskunde zorgen er voor dat bezoekers in een huiselijke en veilige omgeving hun persoonlijke doelen kunnen bereiken. Alles is er op gericht dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Dagbesteding Meulenvelden

Dagbesteding Meulenvelden is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen en merken dat hun sociale contacten afnemen door een lichamelijke beperking of geheugen problemen. De dagbesteding biedt bezoekers structuur en gezelligheid en eventuele mantelzorgers hebben wat tijd voor zichzelf. De activiteiten worden aangepast aan de individuele wensen van de bezoekers. Dagbesteding Meulenvelden is gezellig en huiselijk. Lees ook eens deze flyer over Dagbesteding Meulenvelden

Dagbehandeling op de afdeling

Dagbehandeling op de verschillende woonafdelingen van Liemerije is speciaal bedoeld om al vast te wennen aan opname.

Meer informatie over de dagbehandeling leest u in de folder Dagbehandeling bij Liemerije.