Dijkzicht in Tolkamer

Pal aan de Rijndijk in Tolkamer vindt u het kleine en gezellige Dijkzicht. Dijkzicht is een rustige kleine afdeling met betrokken en enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. Er is veel aandacht voor de individuele wensen en behoeften van cliënten.


U vindt Dijkzicht op de begane grond van woonzorgcentrum Lobede. In de drie huiskamers wonen in totaal twintig ouderen met dementie. De afdeling is zo ontworpen en ingericht dat het bewoners met dementie houvast en veiligheid biedt. 

Gewone leven wordt zoveel mogelijk voortgezet

Er is veel aandacht voor huiselijkheid en structuur. Dagelijkse en huiselijke dingen die bewoners gewend waren te doen, worden zoveel mogelijk voortgezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinieren, vogels verzorgen en het doen van huishoudelijk werk.

Betrokkenheid mantelzorgers is belangrijk

Wij vinden het belangrijk dat partners, mantelzorgers en familie betrokken blijven bij de bewoners. Die betrokkenheid kan op verschillende manieren worden ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan assisteren bij de zorg voor partner en/of familie of helpen in de huiskamer. De medewerkers denken graag met u mee over de mogelijkheden. 

Alvast een kijkje nemen op de afdeling? Bekijk dan deze sfeerfilm van Dijkzicht.

Dijkzicht, Burgemeester Daalderopstraat 2, 6916 CA in Tolkamer, 088-0441500.

Foto's — Liemerije