Logopedie in Zevenaar en omgeving

Wanneer u door ziekte, zoals Parkinson of dementie, niet aangeboren hersenletsel of andere oorzaken problemen hebt met slikken, praten of het gehoor, dan kunt u terecht bij de logopedisten van Behandelcentrum Liemerije. Samen met de diëtisten vormen de logopedisten het slikteam. Zij leren u hoe u veilig kunt eten en drinken en een optimale voedingstoestand heeft.

Logopedie voor ouderen in de Liemers

De logopedisten van het Behandelcentrum Liemerije zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van ouderen. De logopedisten beschikken over specifieke kennis op het gebied van adem, stem, spraak, gehoor, eten en drinken en slikken bij kwetsbare ouderen. De logopedisten van Liemerije behandelen onder andere ouderen die met spraakproblemen kampen die het gevolg zijn van een hersenaandoening, spierziekte of kanker, ouderen die taalstoornissen hebben als gevolg van een beroerte of ouderen die communicatieproblemen ervaren door dementie.

U kunt bij de logopedisten van Liemerije terecht als u klachten ervaart en bij één van de Liemerije huizen woont of woonachtig bent in omgeving van de Liemers. Ook als u zelfstandig woont kunt u terecht bij onze logopedisten. Daarvoor heeft u wel een verwijzing nodig van uw (huis)arts of behandelend specialist. De logopedist komt dan voor een behandeling bij u aan huis.

Beeldfanaat Liemerije website 02928

Samenwerking met andere disciplines

Uw klachten worden tijdens een eerste consult in kaart gebracht. Vanuit dit gesprek volgt er een behandelplan en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Mocht er uit het behandelplan naar voren komen dat het voor de behandeling en/of herstel bevorderlijk is om ook onder behandeling te gaan bij een diëtist, dan is dit bij Liemerije mogelijk. Bij het Behandelcentrum Liemerije werken diverse disciplines namelijk nauw met elkaar samen.

Beeldfanaat Liemerije website 02858

Meer informatie over logopedie bij Behandelcentrum Liemerije

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact op met ons, telefoon 088 – 044 19 00 of via de mail abc@liemerije.nl.