Dagbesteding

De 3 dagbestedingen in Zevenaar, Didam en Duiven zijn bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen en kampen met bijvoorbeeld geheugenproblemen, depressiviteit of eenzaamheid

Liemerije Meulenvelden dagbesteding 3

Dagbesteding bij diverse locaties van Liemerije

Woont u nog zelfstandig en merkt u dat uw sociale contacten afnemen door lichamelijke beperkingen of geheugenproblemen? Of kunt u uw hobby’s niet meer uitvoeren door deze beperkingen en mist u een leuke of zinvolle daginvulling? Bij de dagbestedingen van Liemerije vindt u gezelligheid en kunt u deelnemen aan diverse activiteiten.

Waarom dagbesteding?

De dagbesteding bij Liemerije biedt u structuur en gezelligheid in een huiselijke omgeving. Eventuele mantelzorgers hebben dan wat meer tijd voor zichzelf. De activiteiten die georganiseerd worden, sluiten aan bij ouderen met geheugenproblemen, depressiviteit en eenzaamheid.

Voor wie is de dagbesteding?

De dagbestedingen van Liemerije zijn bedoeld voor ouderen die nog zelfstandig wonen en die kampen met bijvoorbeeld geheugenproblemen, depressiviteit of eenzaamheid. U heeft wel een WLZ-indicatie nodig om te kunnen deelnemen.

Liemerije biedt dagbesteding voor ouderen met:

Dementie
Depressiviteit
Geheugenproblemen
Eenzaamheid
Liemerije Meulenvelden dagbesteding 7

Wat kunt u verwachten van de dagbesteding?

Bij de dagbestedingen van Liemerije kunt u samen met anderen deelnemen aan allerlei activiteiten. We starten de dag met een lekker kopje koffie of thee. Daarna beginnen de activiteiten onder leiding van betrokken en professionele medewerkers. Denk hierbij aan samen koken, geheugentraining, werken in de tuin, bewegen of creatieve activiteiten. Vanzelfsprekend zijn de activiteiten afgestemd op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de groep deelnemers. Bij de dagbestedingen van Liemerije bent u in goede handen. Als dat nodig is, helpen de medewerkers u ook bij de persoonlijke verzorging, zoals inname van medicijnen of de toiletgang.

U kunt bij Liemerije terecht voor dagbesteding op deze locaties:

Kosten en vergoeding

Aanmelden voor dagbesteding kan met een indicatie Wet Langdurige Zorg (WLZ). Een WLZ-indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zelf betaalt u nog wel een eigen (inkomensafhankelijke) bijdrage die door het CAK wordt bepaald.

Dagbesteding Meulenvelden 18 oktober 2022 4

Veelgestelde vragen over Liemerije

Per locatie verschilt het formaat van een woon/slaapkamer of appartement. Onze cliëntadviseurs kunnen u hierover meer informatie geven. Neem contact met ze op via telefoonnummer 088 - 044 19 20 of stuur een e-mail naar clientadviseur@liemerije.nl.
De lengte van de wachtlijst wisselt. Er is dan ook geen standaard antwoord mogelijk op deze vraag. Onze cliëntadviseurs informeren u graag over de actuele wachtlijst. Zij kunnen ook vertellen wat de mogelijkheden zijn als de wachtlijst in uw geval heel lang is. Neem contact met ze op via telefoonnummer 088 - 044 19 20 of stuur een e-mail naar clientadviseur@liemerije.nl.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Liemerije? Ik help u graag verder.

Ingrid Bobeldijk DEF
Ingrid Bobeldijk
Cliëntadviseur