Wonen

Bij Liemerije woont u in een sfeervolle en huiselijke omgeving. Op kleinschalige afdelingen. U krijgt daar alle zorg en aandacht die u nodig heeft van onze zorgprofessionals en vrijwilligers.

Wonen bij Liemerije ouderenzorg

Soms is thuis wonen écht niet meer mogelijk. In dat geval kunt u in een van onze 7 huizen terecht. Daar krijgt u van onze zorgprofessionals en vrijwilligers alle zorg én aandacht die u nodig heeft.

Kleinschalig verpleeghuis

De afdelingen in onze huizen zijn klein, zodat we iedere cliënt voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven. Elke afdeling heeft een eigen woonkamer, de centrale ontmoetingsplek. In deze sfeervolle en huiselijke ruimte ontmoeten cliënten elkaar en wordt gezamenlijk gegeten. U kunt er televisie kijken, een spelletje spelen of gewoon even niets doen.

Eigen woon-slaapkamer of appartement

Als u bij ons komt wonen, krijgt u een eigen woon-slaapkamer. Bij sommige locaties zijn ook appartementen beschikbaar. Er staat al een goed bed en een kledingkast, maar verder mag u uw kamer of appartement precies zo inrichten als u zelf wilt. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij Liemerije.

Liemerije biedt woonruimte voor mensen met:

Dementie
Lichamelijke beperkingen
Parkinson
Psychiatrische problemen
Wonen bij Liemerije - huiskamer

Zo zorgen wij voor u

Bij Liemerije zetten zorgprofessionals en vrijwilligers zich in om u de best mogelijke zorg te bieden. Mensgerichte zorg. Dit betekent dat onze medewerkers oog hebben voor de mens achter de mens. Zij omringen u met oprechte aandacht en zorg. En met respect voor ieders persoonlijke wensen, behoeften en manier van leven.

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij ons. Daarom hebben we kleinschalige afdelingen die huiselijk en sfeervol zijn ingericht.

Wonen bij Liemerije? Dit zijn de stappen:

1

Oriëntatie

Op basis van uw wensen en de zorg die u nodig heeft, bekijken we samen naar de mogelijkheden.

2

Indicatiestelling

Bij CIZ doet u een aanvraag voor langdurige zorg. Binnen 6 weken weet u of u in aanmerking komt.

3

Plaatsing

Samen beoordelen we welke afdeling en locatie het best bij u past en wanneer u daar terecht kunt.

4

Verhuizing

Op de afgesproken datum is uw appartement of kamer beschikbaar en bent u van harte welkom!

U kunt bij Liemerije wonen op de volgende locaties:

Kosten en vergoedingen

De kosten voor uw verblijf bij Liemerije worden gelukkig grotendeels vergoed vanuit de Wet langdurige Zorg (Wlz). Wel betaalt u zelf altijd een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Deze eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratiekantoor (CAK).

Tijdens uw verblijf zijn er ook zaken die u nog wel zelf moet betalen, zoals het wassen van kleding, de kapper, uw toiletartikelen, een krantenabonnement of uitstapjes. Verder loopt uw ziektekostenverzekering gewoon door en betaalt u dus nog steeds premie, zoals u dat al gewend was.

Dijkzicht oktober 2021 3

Veelgestelde vragen over wonen bij Liemerije

Per locatie verschilt het formaat van een woon/slaapkamer of appartement. Onze cliëntadviseurs kunnen u hierover meer informatie geven. Neem contact met ze op via telefoonnummer 088 - 044 19 20 of stuur een e-mail naar clientadviseur@liemerije.nl.
De lengte van de wachtlijst wisselt. Er is dan ook geen standaard antwoord mogelijk op deze vraag. Onze cliëntadviseurs informeren u graag over de actuele wachtlijst. Zij kunnen ook vertellen wat de mogelijkheden zijn als de wachtlijst in uw geval heel lang is. Neem contact met ze op via telefoonnummer 088 - 044 19 20 of stuur een e-mail naar clientadviseur@liemerije.nl.
Liemerije biedt logeerzorg. Dit is een zorgvorm waarbij u tijdelijk bij Liemerije verblijft om uw mantelzorgers even te ontlasten. Onze cliëntadviseurs informeren u graag over de mogelijkheden. U kunt ze bereiken via de mail (clientadviseur@liemerije.nl) of telefonisch (088) 044 19 20.
Op verschillende locaties van Liemerije worden kerk- en gebedsdiensten verzorgd . Mensen uit geloofsgemeenschappen in de omgeving maken dit mogelijk:
  • Op locatie Zevenaar vinden maandelijks katholieke kerkdiensten plaats, én maandelijks protestantse kerkdiensten.
  • Op locatie Meulenvelden vinden maandelijks kerkdiensten plaats, afwisselend katholiek en protestant.
  • Op de volgende locaties/afdelingen vinden maandelijks gebedsdiensten plaats: Hamerstaete, Droostaete, Heukelumshof, Dijkzicht, Diemzicht, de Iep en de Eik.
Bewoners en cliënten van Liemerije zijn altijd welkom. Ook als naaste bent u in principe welkom. Aangezien de ruimtes waarin de gebedsdiensten en kerkdiensten plaatsvinden per locatie verschillen, kan de ruimte voor gasten van buiten beperkt zijn. De tijden en dagen waarop de kerk- en gebedsdiensten plaatsvinden zijn ook per locatie wisselend. Hierover kunt u het beste de afdeling raadplegen.
Ja dat mag. Cliënten houden, als ze bij Liemerije wonen, zoveel mogelijk de eigen regie. Dat betekent dat medewerkers zoveel mogelijk uitgaan van de wensen van de cliënten.
Liemerije kent geen vaste bezoektijden. Bezoek is altijd welkom. Veel bezoekers komen niet vroeg in de ochtend omdat medewerkers van de afdeling dan nog bezig zijn met het uit bed halen en de verzorging van de bewoners. U kunt uw bezoek in uw
eigen kamer/appartement ontvangen of gebruikmaken van de gemeenschappelijke ruimtes.
Het is ook mogelijk om bepaalde zorgtaken, die u gewend was, op u te nemen. U kunt dit overleggen met medewerkers van de afdeling.
Natuurlijk kan dat. Een bewoner kan altijd worden opgehaald voor bijvoorbeeld familiebezoek of een uitstapje. Liemerije heeft ook een rolstoelbus die tegen kilometervergoeding gebruikt kan worden bij het vervoer.
Bij enkele locaties kunnen echtparen samen worden opgenomen. Dit kan alleen wanneer er bij beide partners sprake is van lichamelijke problemen en beide partners een WLZ-indicatie hebben. Als echtpaar kunt u terecht bij:
  • Heukelumshof in Pannerden
  • Meulenvelden in Didam (hier is ook een mogelijkheid voor partners die beide dementerend zijn)
  • Droostaete in Duiven
  • Hamerstaete in Westervoort
Uw ziektekostenverzekering moet u gewoon aanhouden. Of dat ook geldt voor uw eventueel aanvullende verzekeringen, weten wij niet. Dat kunt u navragen bij uw ziektekostenverzekeraar.
Als u bij Liemerije woont, dan zijn uw persoonlijke bezittingen verzekerd via de inboedelverzekering van Liemerije. Als u veel kostbare spullen heeft, adviseren we u uw eigen inboedelverzekering aan te houden. Liemerije heeft voor al haar bewoners een collectieve WA-verzekering afgesloten.
Uw inkomen blijft u gewoon ontvangen. De Wet langdurige zorg (Wlz) betaalt het verblijf en de zorg bij Liemerije en vraagt hiervoor een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van het CAK. Wilt u meer weten over de kosten tijdens het verblijf binnen Liemerije? Kijk dan eens op deze webpagina.
In de gemeenschappelijke huiskamers worden veel verschillende, kleinschalige activiteiten georganiseerd, zoals koekjes bakken, het doen van een gezelschapsspel, de krant (voor)lezen. Op afdelingsniveau worden er ook regelmatig uitstapjes georganiseerd zoals bijvoorbeeld een bezoek aan een restaurant, een visuitje of een wandeling. Bij Liemerije in Zevenaar worden wekelijks kerkdiensten gehouden en zijn er vieringen met Allerzielen, Kerst en Pasen. Ook worden er voor alle bewoners regelmatig optredens en modeshows georganiseerd.
Alle kamers zijn standaard ingericht met een bed, een nachtkastje en een vaste kledingkast met kluisje. Bewoners kunnen de kamer verder naar eigen smaak inrichten met bijvoorbeeld een paar kleine meubeltjes, zoals een gemakkelijke stoel, een kastje en schilderijen. Krijgt u een appartement dan zijn er nog veel meer mogelijkheden om eigen spullen mee te nemen.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Liemerije? Ik help u graag verder.