Wonen

Bij Liemerije woont u in een sfeervolle en huiselijke omgeving. Op kleinschalige afdelingen. U krijgt daar alle zorg en aandacht die u nodig heeft van onze zorgprofessionals en vrijwilligers.

Wonen bij Liemerije ouderenzorg

Soms is thuis wonen écht niet meer mogelijk. In dat geval kunt u in een van onze 7 huizen terecht. Daar krijgt u van onze zorgprofessionals en vrijwilligers alle zorg én aandacht die u nodig heeft.

Kleinschalig verpleeghuis

De afdelingen in onze huizen zijn klein, zodat we iedere bewoner en cliënt voldoende persoonlijke aandacht kunnen geven. Elke afdeling heeft een eigen woonkamer, de centrale ontmoetingsplek. In deze sfeervolle en huiselijke ruimte ontmoeten bewoners elkaar en wordt gezamenlijk gegeten. U kunt er televisie kijken, een spelletje spelen of gewoon even niets doen.

Eigen woon-slaapkamer of appartement

Als u bij ons komt wonen, krijgt u een eigen woon-slaapkamer. Bij sommige locaties zijn ook appartementen beschikbaar. Er staat al een goed bed en een kledingkast, maar verder mag u uw kamer of appartement precies zo inrichten als u zelf wilt. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij Liemerije.

Liemerije biedt woonruimte voor mensen met:

Dementie
Lichamelijke beperkingen
Parkinson
Psychiatrische problemen
Wonen bij Liemerije - huiskamer

Zo zorgen wij voor u

Bij Liemerije zetten zorgprofessionals en vrijwilligers zich in om u de best mogelijke zorg te bieden. Mensgerichte zorg. Dit betekent dat onze medewerkers oog hebben voor de mens achter de mens. Zij omringen u met oprechte aandacht en zorg. En met respect voor ieders persoonlijke wensen, behoeften en manier van leven.

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij ons. Daarom hebben we kleinschalige afdelingen die huiselijk en sfeervol zijn ingericht.

Wonen bij Liemerije? Dit zijn de stappen:

1

Oriëntatie

Op basis van uw wensen en de zorg die u nodig heeft, bekijken we samen naar de mogelijkheden.

2

Indicatiestelling

Bij CIZ doet u een aanvraag voor langdurige zorg. Binnen 6 weken weet u of u in aanmerking komt.

3

Plaatsing

Samen beoordelen we welke afdeling en locatie het best bij u past en wanneer u daar terecht kunt.

4

Verhuizing

Op de afgesproken datum is uw appartement of kamer beschikbaar en bent u van harte welkom!

U kunt bij Liemerije wonen op de volgende locaties:

Kosten en vergoedingen

De kosten voor uw verblijf bij Liemerije worden gelukkig grotendeels vergoed vanuit de Wet langdurige Zorg (Wlz). Wel betaalt u zelf altijd een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Deze eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratiekantoor (CAK).

Tijdens uw verblijf zijn er ook zaken die u nog wel zelf moet betalen, zoals het wassen van kleding, de kapper, uw toiletartikelen, een krantenabonnement of uitstapjes. Verder loopt uw ziektekostenverzekering gewoon door en betaalt u dus nog steeds premie, zoals u dat al gewend was.

Dijkzicht oktober 2021 3

Veelgestelde vragen over wonen bij Liemerije

Per locatie verschilt het formaat van een woon/slaapkamer of appartement. Onze cliëntadviseurs kunnen u hierover meer informatie geven. Neem contact met ze op via telefoonnummer 088 - 044 19 20 of stuur een e-mail naar clientadviseur@liemerije.nl.
De lengte van de wachtlijst wisselt. Er is dan ook geen standaard antwoord mogelijk op deze vraag. Onze cliëntadviseurs informeren u graag over de actuele wachtlijst. Zij kunnen ook vertellen wat de mogelijkheden zijn als de wachtlijst in uw geval heel lang is. Neem contact met ze op via telefoonnummer 088 - 044 19 20 of stuur een e-mail naar clientadviseur@liemerije.nl.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Liemerije? Ik help u graag verder.