Hospice

Als u terminaal ziek bent, kunt u bij hospice De Hazelaar in alle rust en veiligheid sterven. In een warme, huiselijke sfeer ondersteunen wij u in uw laatste levensfase. Medewerkers en vrijwilligers doen er alles aan om het u zo aangenaam mogelijk te maken.

Balkon Hospice De Hazelaar

Palliatieve zorg bij Liemerije

Hospice De Hazelaar is gespecialiseerd in palliatieve zorg. Palliatieve zorg is de zorg voor een cliënt met een levensbedreigende ziekte die niet of niet meer kan genezen. Het woord “palliatief” is afgeleid van het Latijnse woord “pallium”, dat mantel betekent. Palliatieve zorg wordt op een zodanige manier verleend dat u deze zorg ervaart als een beschermende mantel.

In de laatste levensfase is een goede bestrijding van pijn en andere hinderlijke symptomen van groot belang. Bij hospice De Hazelaar hebben we daar veel aandacht voor. Daarnaast bieden we emotionele ondersteuning bij het accepteren van het naderende einde en het omgaan met de daarbij behorende rouwgevoelens. U kunt hierbij hulp krijgen van een psycholoog of algemeen geestelijk verzorger.

Zo zorgen wij voor u bij hospice De Hazelaar

Bij hospice De Hazelaar krijgt u alle zorg die u nodig heeft van onze deskundige en betrokken medewerkers. Het palliatieve team bestaat uit artsen, diverse behandelaren, verzorgenden en verpleegkundigen. Ook zijn er vrijwilligers die ondersteuning bieden. Onze zorg en ondersteuning zijn gericht op uw welbevinden en het zo goed mogelijk afronden van uw leven. Samen met uw naasten.

Geweldig hoe ik hier ben opgevangen en wordt verzorgd. Het verplegend personeel is zo ontzettend zorgzaam mede als de vele vrijwilligers. Ben heel blij dat ik hier mijn laatste maanden van mijn leven mag doorbrengen, ik kan mij niets beters wensen.
Beeldfanaat Liemerije 06992

Zo zorgen wij voor u

Bij Liemerije zetten zorgprofessionals en vrijwilligers zich in om u de best mogelijke zorg te bieden. Mensgerichte zorg. Dit betekent dat onze medewerkers oog hebben voor de mens achter de mens. Zij omringen u met oprechte aandacht en zorg. En met respect voor ieders persoonlijke wensen, behoeften en manier van leven.

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij ons. Daarom hebben we kleinschalige afdelingen die huiselijk en sfeervol zijn ingericht.

Hier vindt u hospice De Hazelaar:

Praktische informatie over hospice De Hazelaar

Complementaire zorg

Liemerije biedt u naast reguliere zorg, ook complementaire zorg in hospice De Hazelaar. Deze vorm van zorg is erop gericht om u te laten ontspannen. Bijvoorbeeld door middel van aromatische therapie, een massage, het luisteren naar muziek of het doen van ontspanningsoefeningen. U kunt zelf aangeven wat u prettig vindt en wat voor u het meest ontspannend is.


Kamer met eigen badkamer

U krijgt bij De Hazelaar een éénpersoonskamer met een eigen badkamer. U kunt uw kamer met kleine meubels en accessoires een persoonlijk tintje geven. Uw familie en naasten mogen altijd op bezoek komen, er zijn namelijk geen bezoektijden. U kunt bezoek ontvangen in uw eigen kamer, in de gemeenschappelijke huiskamer of de familiekamer. Voor uw familie en naasten is er bovendien de mogelijkheid om te blijven slapen en om mee te eten.

Kosten van uw verblijf

De zorg en het verblijf in het hospice hoeft u niet zelf te betalen. Deze zorg wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Als u al een Wlz-indicatie heeft, dan wordt de palliatieve zorg vergoed door het zorgkantoor. Voor Wlz-zorg geldt een eigen maandelijkse bijdrage.

Kosten geld 2

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Liemerije? Ik help u graag verder.