Algemene geestelijke verzorging

Algemene geestelijke verzorging bij Liemerije

Levensvragen, zingeving en hoe u hiermee omgaat, worden gevormd door uw persoonlijke ervaringen en de mensen die voor u belangrijk zijn. Door veranderingen in uw leven, verliessituaties of lichamelijke kwetsbaarheid kunnen er emoties en vragen naar voren komen die tijd nodig hebben. Wat kan helpen is uzelf hierin te uiten en u ondersteund te voelen door een begripvolle omgeving. De algemeen geestelijk verzorger kan in deze fase een steun zijn.

Algemene geestelijke verzorging voor cliënten bij Liemerije

Wanneer u bij Liemerije woont of verblijft, kunt u een beroep doen op een algemeen geestelijk verzorger van Behandelcentrum Liemerije. De algemeen geestelijk verzorger biedt een luisterend oor in een betrouwbare omgeving waarin u veilig kunt spreken over wat u bezighoudt. Zonder oordelen, met begrip voor de vele facetten die het leven kent: bij de algemeen geestelijk verzorger mag het bestaan zoals het is. Zonder de pijn weg te duwen, maar ook zonder het zwaarder te maken. Praten, doorvoelen, stiltemomenten voor wat niet meer gezegd kan worden. Soms kan in het samen delen een stukje worden geheeld.

Werkwijze van de algemeen geestelijk verzorgers

Vertrouwelijkheid staat centraal in het contact met de algemeen geestelijk verzorger. Uw levensovertuigingen, visies en waarden vormen het uitgangspunt. Dat kan in de vorm van een persoonlijk gesprek zijn, eventueel samen met anderen of in de vorm van een ritueel. Vaak vinden er een aantal gesprekken plaats. Dat is afhankelijk van uw wens hierin.

Samenwerking met andere disciplines

Bij het Behandelcentrum Liemerije zijn ook andere disciplines aangesloten, zoals fysiotherapie, logopedie en maatschappelijk werk. De algemeen geestelijk verzorger kan op uw verzoek contact opnemen met een andere discipline van het Behandelcentrum of een zorgverlener van de afdeling, om dingen die voor u belangrijk zijn onder de aandacht brengen van andere zorgverleners.


Algemene geestelijke verzorging

Meer informatie over algemene geestelijke verzorging bij Behandelcentrum Liemerije

Wilt u als cliënt of naaste in contact komen met een algemeen geestelijk verzorger? Neem dan gerust contact op via 088 - 044 19 00 of via abc@liemerije.nl. Wanneer u woont of verblijft bij Liemerije kan het zijn dat een zorgmedewerker u voorstelt om kennis te maken met een algemeen geestelijk verzorger.