Diëtetiek in Zevenaar en omgeving

Goed eten en drinken en daarvan genieten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ouderen met complexe aandoeningen, zoals dementie of de ziekte van Parkinson, krijgen nogal eens te maken met voeding gerelateerde problemen. Denk hierbij aan ondergewicht of slikproblemen. De diëtisten van Behandelcentrum Liemerije geven praktische adviezen en professionele begeleiding.

Diëtetiek voor ouderen in De Liemers

De diëtisten van Behandelcentrum Liemerije zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ouderen of senioren. Bijvoorbeeld als u te maken heeft met ondervoeding, onbedoelde gewichtsafname of -toename, problemen met slikken, klachten met de stoelgang of andere maag- en darmklachten. Ook kunt u bij ons terecht met uw vragen over voeding bij chronische aandoeningen, zoals Parkinson. Onze diëtisten zijn aangesloten bij ParkinsonNet.

Voor álle ouderen in De Liemers

Onze diëtisten zijn er zowel voor ouderen die bij Liemerije wonen of revalideren, als voor ouderen uit De Liemers die nog zelfstandig wonen. Want ook dan kunt u - via uw huisarts of specialist - terecht bij Behandelcentrum Liemerije.

Beeldfanaat Liemerije website 03082

Behandeltraject en samenwerking met andere disciplines

Tijdens de eerste afspraak brengen onze diëtisten uw klachten en behandeldoelen goed in kaart. Daarna bespreken we wat voor u de beste behandeling of begeleiding is. Dit leggen we vast in het behandelplan. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw wensen en specifieke omstandigheden. Als het nodig is, betrekken we andere disciplines (zoals fysiotherapie, logopedie, ergotherapie of een van onze parkinson-verpleegkundigen) bij uw behandeling.

Slikteam
Binnen Behandelcentrum Liemerije is een slikteam aanwezig, bestaande uit diëtisten en logopedisten. Vanuit dit team kijkt een logopedist naar hoe u veilig kunt eten en drinken en de diëtist naar hoe u smakelijk en voldoende kunt blijven eten en drinken.

Behandeling aan huis
Onze diëtisten werken vanuit Behandelcentrum Liemerije in Zevenaar, maar komen zo nodig ook bij u aan huis.


Kosten en vergoeding

Zolang u bij Liemerije verblijft, wordt behandeling door een diëtist vergoed vanuit de Wlz of door uw zorgverzekeraar. Woont u niet bij Liemerije, dan worden de kosten voor een consult vergoed vanuit uw zorgverzekering. Uw eigen risico bij de zorgverzekeraar kan dan wel aangesproken worden. Voor informatie over de vergoeding van de behandeling door een diëtist verwijzen we u naar uw zorgverzekeraar.

Kosten geld 2

Meer informatie over de diëtisten van Behandelcentrum Liemerije

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u een afspraak maken?
Neem dan contact op met ons, telefoon 088 – 044 19 00 of via de mail abc@liemerije.nl.