Meulenvelden in Didam

Liemerije Meulenvelden biedt verschillende vormen van ouderenzorg onder één dak; van dagbesteding, zelfstandige appartementen tot beschermd wonen. In overleg kunnen er in Meulenvelden ook echtparen worden opgenomen.

Waar u ook in Meulenvelden komt wonen, in alle gevallen bent u verzekerd van deskundige zorg door medewerkers van Liemerije.

Tesma

Liemerije Meulenvelden bestaat uit de gebouwen Waverlo en Tesma. In Tesma vindt u appartementen voor ouderen met lichamelijke problemen en appartementen voor ouderen met dementie. De appartementen bestaan uit een ruime woonkamer, een aparte slaapkamer, keuken, toilet en badkamer. Elk appartement heeft een eigen deurbel en een systeem voor persoonsalarmering/intercom. U kunt het appartement naar eigen smaak inrichten. De zorg wordt geleverd door Liemerije.

Waverlo

In gebouw Waverlo vindt u de afdelingen Diemzicht en Waverlo. Diemzicht is bedoeld voor ouderen met dementie waarvoor een beschermde woonomgeving belangrijk is. Diemzicht is verdeeld in vier huiskamers, iedere bewoner heeft een eigen zit slaapkamer. In totaal wonen er 28 ouderen met dementie. Op afdeling Waverlo wonen ouderen met lichamelijke problemen die intensieve zorg nodig hebben.

Meulenvelden kenmerkt zich door de huiselijke sfeer. Veel bewoners en medewerkers komen oorspronkelijk uit Didam en directe omgeving. Er wordt dan ook veel dialect gesproken. De gemoedelijke sfeer, humor en doe-maar-gewoon mentaliteit zorgen er voor dat bewoners zich doorgaans snel thuis voelen. 

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en het ritme van de cliënten. Het dagprogramma, de activiteiten en de maaltijden kunnen per huiskamer en van persoon tot persoon verschillen. Medewerkers vinden het belangrijk dat cliënten contact houdt met mantelzorgers, familieleden en vrienden. Familieleden kunnen bijvoorbeeld helpen met de dagelijkse verzorging en de activiteiten. 

Bruisend Meulenvelden

Bruisend Meulenvelden organiseert veel activiteiten waaraan ook bewoners en cliënten van Liemerije aan mee kunnen doen.In Meulenvelden vindt u ook verschillende andere voorzieningen zoals een bakker, het filmhuis, een restaurant en een kinderopvang. Kortom in Meulenvelden staat u middenin het dorpse leven.

Wilt u alvast een indruk hebben van Liemerije Meulevelden. Bekijk dan eens deze film over Liemerije Meulenvelden.

Meulenvelden, Waverlo 11, 6942 RG in Didam, 088-0441999

Foto's — Liemerije