Leuke en inspirerende voorstelling als aftrap Zorg met elkaar

Op dinsdag 23 januari en maandag 5 februari was het zover: de kick-off van het project Zorg met elkaar!


Tijdens een inspirerende en bijzondere theatervoorstelling van theatergroep Ervarea werden mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van Liemerije meegenomen in herkenbare zorgmomenten.

Informele en formele zorg met elkaar verbinden

Samen met 3 andere zorgorganisaties in de regio zijn we dit project vanuit kwaliteitsgelden gestart. Het project is ontstaan omdat het nodig is om in te spelen op de toekomst van de zorg en het tekort aan voldoende medewerkers. Ondersteuning en hulp van mantelzorgers, naasten en vrijwilligers bij het verlenen van zorg wordt steeds belangrijker. Een fijne samenwerking is voor iedereen, cliënten, medewerkers, naasten en vrijwilligers van groot belang. Samen dragen we bij aan het leefplezier van onze cliënten.

Een sterk team rondom de cliënt

In de toekomst zorgen we sámen voor cliënten. Zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers vormen samen een sterk team rondom de cliënt. We starten het project bij Liemerije op in 2 proeftuinen, op 2 verschillende afdelingen en locaties.

Zorg met elkaar Foto los
Het theater van Ervarea kwam echt binnen! Spot on! D.m.v. theater door de tijd gaan, 30 jaar terug, in het hier en nu en 30 jaar verder. Deze reis laat zien hoe de verpleeghuiszorg is geworden wie ze nu is, maar ook wat er nodig is om te worden wie ze wil zijn. Echt prachtig!” Rianne van Eldik – directeur Zorg

Workshops voor mantelzorgers, vrijwilligers en naasten in proeftuinen

Een belangrijk onderdeel van het project zijn de workshops. Deze zijn bedoeld om mantelzorgers, vrijwilligers en naasten meer kennis en zelfvertrouwen te bieden. Voor deze 2 workshops kunnen zij zich inschrijven:

  • Omgaan met de naaste en medemens
  • Basiszorg bij je naaste en medemens

De workshops worden aangeboden aan mantelzorgers, naasten en vrijwilligers (van de proeftuinen). Ze vinden plaats van maart tot en met juni 2024 op verschillende locaties.

Wilt u meer weten over het project Zorg met elkaar?

U leest alles over het project en de workshops op onze webpagina. U kunt ook uw vraag per mail stellen. We vertellen u graag meer over dit mooie project!