Diëtetiek

Vraagt u zich af of u wel gezond genoeg eet, heeft u last van ondergewicht of bijvoorbeeld slikproblemen? Bij onze diëtisten kunt u terecht voor persoonlijk, praktisch advies en professionele begeleiding.


Gezond, goed en lekker eten is niet altijd vanzelfsprekend. Op verzoek van de huisarts of de specialist kan de diëtist in consult worden gevraagd. Zij beschikken over specifieke kennis op het gebied van voeding van kwetsbare ouderen, volwassenen met complexe aandoeningen, dementie en de ziekte van Parkinson.

Voor wie?

De diëtisten van Liemerije richten zich op iedere oudere of senior met vragen over diëten, problemen met eten of gezondheidsklachten. Er kunnen verschillende redenen zijn om contact met ons op te nemen:

  • Bij ondervoeding of risico hierop;
  • Bij onbedoelde gewichtsdaling of gewichtstoename;
  • Bij Parkinson gerelateerde voedingsvragen zoals obstipatie, medicatie en eiwitinname en gewichtsafname;
  • Bij problemen met slikken. In Advies- en behandelcentrum Liemerije is een slikteam aanwezig bestaande uit de diëtisten en de logopedisten;
  • Bij aanpassing van voeding bij chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus, COPD, hart- en vaataandoeningen, klachten met de stoelgang of andere maag- en darmklachten;
  • Bij vragen over gezond eten, het huidige dieetadvies, drinkvoeding, sondevoeding en/of dieetproducten.

Hoe verloopt het behandelingstraject?

Als er een afspraak gemaakt wordt met één van onze diëtisten onderzoeken ze eerst wat de hulpvraag is. Daarna wordt besproken wat de behandelmogelijkheden zijn en wordt een behandelplan opgesteld. Hierbij wordt rekening met de verwachtingen, wensen, specifieke omstandigheden en gezondheid van de cliënt. We bieden:

  • Poliklinische behandelingen in Liemerije
  • Behandeling thuis
  • Behandeling na opname, dagbehandeling of revalidatie

Kosten

Voor informatie over de vergoeding van de behandeling door een diëtist verwijzen we u naar uw zorgverzekeraar. Onze diëtisten kunnen u hier tijdens het eerste consult ook meer over vertellen.

Wilt u meer informatie over het werk van onze diëtisten? Dan kunt u contact opnemen met het Servicepunt van Liemerije op telefoonnummer 088-044 1999 of stuur een email naar info@liemerije.nl of download de folder diëtetiek.

Wilt u weten welke diëtisten bij Liemerije werken? Kijk dan eens op de pagina Behandelaars Advies- en Behandelcentrum.