Hospice De Hazelaar

Hospice De Hazelaar in Zevenaar is een afdeling voor terminaal zieke mensen die in alle rust en veiligheid willen sterven.


In een huiselijke sfeer worden cliënten en familieleden ondersteund om de laatste levensfase zo goed mogelijk door te brengen. Het is een plek om te leven tot het einde. 

Palliatieve zorg

Het woord “palliatief” is afgeleid van het Latijnse woord “pallium”, dat mantel betekent. Palliatieve zorg wordt zo verleend dat de cliënt deze zorg ervaart als een beschermende mantel. Onder palliatieve zorg wordt verstaan: de zorg voor een cliënt met een levensbedreigende ziekte die niet meer kan genezen.

In de laatste levensfase is een goede bestrijding van pijn en andere hinderlijke symptomen van groot belang. Er is veel aandacht voor zowel lichamelijke als psychische klachten. Emotionele ondersteuning bij het accepteren van het naderende einde en het omgaan met rouwgevoelens is een belangrijk deel van de terminale zorg. Op De Hazelaar kunt u hierbij hulp krijgen van een algemeen geestelijk verzorger of een psycholoog.

Hospice

Hospice De Hazelaar is een huiselijke afdeling waar cliënt en familie centraal staan. De zorg en ondersteuning zijn gericht op het zo goed mogelijk afronden van het leven. De cliënt heeft zelf de regie in handen. Om de laatste levensfase zo comfortabel en waardig mogelijk te laten verlopen is er veel aandacht voor het verlichten van de klachten. De medewerkers van de afdeling werken dan ook nauw samen met artsen en behandelaars van Liemerije.

Naast goede medische zorg zetten medewerkers ook aanvullende zorgvormen in om ontspanning te bevorderen of het welbevinden te vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ontspanningstechnieken, aromatherapie of massages. Cliënten kunnen ook gebruiken maken van de faciliteiten van Liemerije Zevenaar zoals het snoezelbed, de snoezelbadkamer en de activiteiten.

Afscheid

In het hospice is veel aandacht voor het loslaten van het leven en afscheid nemen. Naast goede en verantwoorde zorg en begeleiding staan rust en veiligheid centraal op De Hazelaar. De wensen van de cliënt staan hierbij centraal.

Meer informatie vindt u in de folder van De Hazelaar of de informatiebrochure. Wilt u weten hoe familie van cliënten De Hazelaar hebben ervaren? Lees dan de artikelen Bij hospice De Hazelaar hebben ze oog voor alles en Medewerkers van De Hazelaar lijden met je mee.

In september 2018 heeft Omroep Gelderland een documentaire uitgezonden over De Hazelaar. U kunt deze terugkijken via https://youtu.be/yVm662WDtIo 

 

Foto's — Liemerije