Wonen

Iedereen wil zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Maar soms lukt dat, ondanks alle hulp echt niet meer. U kunt er dan voor kiezen om te gaan wonen op een plek waar u de dagelijkse zorg krijgt die u nodig heeft. Dat kan bij Liemerije.


Wij beseffen dat zo’n stap veel emoties met zich mee kan brengen. Daarom proberen we de stap minder moeilijk te maken door u een warme en sfeervolle huiselijke omgeving te bieden. Een omgeving waar u zich veilig voelt en waar u omringd wordt door betrokken medewerkers en vrijwilligers. Zij behandelen, verzorgen en begeleiden u op een manier die bij u past.

Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de rol die mantelzorgers en familieleden voor u en uw medebewoners kunnen vervullen. Samen zorgen we ervoor dat u zich zo snel mogelijk thuis voelt.

Bij Liemerije wonen ouderen met dementie (psychogeriatrie) en ouderen met lichamelijke problemen (somatiek). Daarnaast heeft Liemerije ook woonruimte voor ouderen met psychiatrische problemen (gerontopsychiatrie) en de ziekte van Parkinson.

Liemerije biedt op verschillende locaties woonruimtes aan waar echtparen samen opgenomen kunnen worden.

Wachtlijst

De lengte van de wachtlijst wisselt. Over het algemeen is de wachtlijst voor ouderen met dementie langer dan de wachtlijst voor ouderen met lichamelijke problemen. Een wachtlijst zegt ook niet zoveel. Soms is de wachtlijst is kort en kan het toch lang duren voordat er een plek vrij komt. Voor vragen over de wachtlijst kunt u contact opnemen met het servicepunt van Liemerije via info@liemerije.nl of 088-0441999.