Parkinson

Liemerije Zevenaar heeft een afdeling speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson. Op de afdeling zijn alle medewerkers opgeleid door ParkinsonNet. De zorg voor Parkinson cliënten is complex en vereist (meestal) een multidisciplinaire benadering. Op de afdeling werkt een Parkinson verpleegkundige. Zij heeft een coördinerende taak in deze multidisciplinaire aanpak.

Liemerije heeft een multidisciplinair parkinson-team. De behandelaren van dit team zijn individueel aangesloten bij ParkinsonNet. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van cliënten met parkinson en parkinsonisme.

De behandelaren en zorgmedewerkers die werkzaam zijn op de parkinson unit zijn bevoegd en bekwaam en werken volgens de mono- en multidisciplinaire richtlijnen. Het woonklimaat voldoet zoveel mogelijk aan de aanbevelingen volgens de laatste parkinson richtlijnen. Hierdoor sluit het leefklimaat, de zorg en de behandeling aan bij de behoefte van de cliënt.

De zorg en behandeling zijn gericht op het behouden van vaardigheden en het bieden van kwaliteit van leven. Naasten wordt gevraagd om, zo mogelijk hierbij een actieve bijdrage te leveren.

Meer weten over wat Liemerije te bieden heeft op het gebied van Parkinson? Lees dan de folder Parkinson.